Pehlivanlı Ortaokulu Tarihçesi

Pehlivanlı Ortaokulu Tarihçesi

Okulumuz; temel eğitim vererek öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan önemli bir ilköğretim kurumudur.


Okulumuz 2001 yılında eğitim ve öğretime açılmıştır. Daha önceleri beldemizin değişik yerlerinde farklı binalarında yapılan eğitim öğretim yeni binasında 1.sınıftan 8.sınıfa kadar bütün şubeler oluşturularak eğitim öğretime başlamıştır. 

Okulumuz açılışından bu güne, her geçen gün kendini yenileyerek, kaliteyi artırarak ve halkla da bütünleşerek hizmetini başarıyla yürütmektedir.

Okulumuz ana bina ve ek bina olmak üzere iki binadan oluşmaktadır.8 derslikli, bütün ders ve uygulamalara uygun fiziki alanları (fen laboratuarı, bilgisayar teknoloji sınıfı,çok amaçlı salon,kütüphane,.) ve bahçesi olan normal eğitim yapan bir okuludur.

Okulumuz 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 2 sınıf öğretmeni, 1 okul öncesi öğretmeni, 6 branş öğretmeni ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuz  2012-2013 eğitim öğretim yılında ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmış. 2017-2018 eğitim öğretim yılında ilkokul öğrencileri birleştirilmiş sınıflarda eğitime devam etmektedir.


Okulumuzun temel amacı; Türk Milli Eğitiminin amaçları ve ilkeleri doğrultusunda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın; çağdaş ve kültürlü, teknolojik yeniliklere uyumlu, bilinçli, ahlaklı ve öz güvene sahip, hoşgörülü, yardımsever ve sorumluluk sahibi olarak yetiştirmelerini sağlamaktır.

 

 

03.10.2017 1216